01/02-10-2016 Fietsweekeinde Geldrop

Vandaag ons jaarlijks tripje, ditmaal naar het noorden waar een overnachting werd geboekt bij NH hotel in Geldrop. Dit maal met 13 DHL-ers onderweg, incl. de bus van Firma Peeters, waarvoor nog hartelijk dank! Aangezien de weerverwachtingen dit jaar niet al te best zouden zijn, werd rekening gehouden dat we zowel op de heen- als terugweg het niet geheel droog zouden gaan houden. Behoudens wat natte plekken her en der beide dagen niet nat geworden. Heenweg voornamelijk over rustige fietswegen, eerst via Belgie om na circa 60Km te pauzeren in Stramproy. Hier lekker op terras in het zonnetje koffie met vlaai kunnen eten. Na de pauze richting Nederweert gefietst om daar bij sluis 13 Brabant binnen te fietsen. Via Someren en Lierop langs A67 nog een kleine stukje over de Strabrechtse heide om 15.00 bij ons hotel veilig te arriveren. Nadat de fietsen veilig waren opgeborgen, de kamerindeling was gemaakt en sommige zich eerst wilden gaan opfrissen kon het aangename bij de bar beginnen. Om 18.00 lekker kunnen tafelen, om vervolgens na dikke 3 uur voldaan van de tafel af te gaan om de laatste slaapmutsjes te nuttigen voor onze welverdiende nachtrust. Zondagmorgen om 08.00 iedereen weer fris en fit aan het ontbijt om vervolgens om 09.15 op de fiets te stappen voor de terugreis. Er stond wel een behoorlijke ZW wind, maar er waren enkele die nog voldoende "jus" in benen hadden. Terugweg via Heeze, Leende en Soerendonk om vervolgens nog een mooie rondje te nemen over de Achelse kluis. Via Hamont en Zuid Willemsvaart weer richting Stramproy waar wederom ff een stukje vlaai met koffie werd genuttigd ondanks dat we 2x "zin zeikenat gewore"...... Na dit kort intermezzo via Kinrooi en Maaseik over fietspad richting Dilsen, om in Stokkem via het veer richting Elsloo te fietsen. Daar helaas toch nog malheur aan een fiets waar een binnenblad helemaal scheef werd getrapt bij het ophoog rijden of was het knallen..... Verder fietsen was niet mogelijk, dus na wat belletjes werd fiets met rijder opgepikt en thuis afgezet. Uiteindelijk om 14.30 moe maar voldaan gearriveerd bij Oos Heim. Kortom geslaagd weekeinde!

Onderstaand beide routes!

De heenroute kan hier gedownload worden.

De terugroute kan hier gedownload worden