26/27-09-2015 Fietsweekeinde Winterspelt

Vandaag ons jaarlijks tripje, ditmaal via de Vennbahn naar Winterspelt. Dit maal met 14 DHL-ers en een personenbus, welke naar nu blijkt, meer dan noodzakelijk bleek te zijn. Om 08.30 rustig vertrokken vanaf Oos Heim naar Eupen. De weersverwachtingen waren ons gunstig gezind, dus daar kon het absoluut niet aan liggen. Via Catsop, Geverik en Schimmert richting Valkenburg, om via Gulpen en Slenaken zo snel mogelijk Belgie binnen te fietsen. Van hieruit de kortste weg richting Eupen om daar naar circa 60Km onze 1ste pauze te nemen. Na de pauze nog circa 10KM fietsen voordat we de Vennbahn bereiken. We hadden gekozen om in Raeren in te stappen om vervolgens circa 50KM over deze mooie, gelijkmatige en goedlopende fietsbaan te fietsen. Na deze 50KM de 2de pauzeplaats waar tevens enkele DHL-ers besloten de laatste 30KM niet te fietsen, omdat deze als erg heuvelachtig werden bestempeld. Klopt, laatste 30KM had circa 600hm, met op het laatste een beklimming van circa 2KM gemiddeld 10%, en dat na 140KM. Om 16.00 eindelijk dan moe maar voldaan bij ons Hotel Haus Hubertus in Winterspelt gearriveerd. Echterrrrr ze verwachten geen groep van 14 personen uit Elsloo???? Er brak lichtelijk paniek uit, hoe is dat mogelijk. Naar nu blijkt is Haus Hubertus een veel voorkomende naam voor een hotel daar in de regio en laat ons hotel nog 40KM verder te liggen in Malberg......Fietsen naar Malberg was geen optie, dus groep 1 om 17.00 met bagage en fietsen per bus vertrokken richting Malberg. Ondertussen had de eigenaresse van onze Haus Hubertus ons ook al verteld dat ze afgelopen week haar tap- en horecavergunning was kwijt geraakt, maar overnachten en ontbijt was volgens haar geen probleem. Nadat de 2de groep om 19.30 ook was gearriveerd heeft het plaatselijk Italiaans restaurant kennis met ons kunnen maken, wat wel erg gewaardeerd werd. Om 23.00 was het welletjes geweest en trokken we naar ons hotel voor onze welverdiende nachtrust. Zondagmorgen om 07.00 ontbijt, waarna de 1ste groep wederom met bus richting Winterspelt trok, om daar de terugtocht te starten. Afspraak werd gemaakt om de 2de groep te treffen bij de 1ste pauzeplaats, onze start bij de Vennbahn. Vanaf hier zou de voltallige groep weer samen kunnen fietsen. De terugweg wederom over Vennbahn om deze in Raeren weer te verlaten. Vanaf hier de kortste weg via Kelmis, Epen, Mechelen, Wijlre, Valkenburg, Schimmert naar Elsloo waar we om 15.30 wederom moe maar voldaan arriveerden.

Al met al denk ik toch dat we over een geslaagd weekeinde mogen spreken, ondanks enkele kleinere details die in de toekomst beter moeten worden gecheckt.....

Onderstaand beide routes!

De heenroute kan hier gedownload worden.

De terugroute kan hier gedownload worden